top of page

WERKEN MET VERSCHILLENDE

CULTUREN IS EEN VERRIJKING!

Over ons: Welkom
Over ons: Over

OVER ONS

Anke Dorenbos is de oprichter van Dorenbos Connect en The Dutch & German Connection.

 

Als Duitse die al meer dan 20 jaar in Nederland woont, spreekt ze beide talen en voelt ze zich thuis in beide culturen. Ze kent de culturele verschillen, vooral op zakelijk gebied. Hierdoor kan ze zich goed inleven in haar klanten. 

 

Na haar studie toeristische geografie, kunstgeschiedenis en marketing aan de Universiteit in Trier werkte ze voor verschillende profit en non-profit organisaties in Duitsland en Nederland op het gebied van toerisme (o.a. Deutsche Bahn), cultuur (kandidatuur Utrecht voor Culturele Hoofdstad van Europa), bij Jaarbeurs Utrecht, ICCO, een organisatie voor internationale samenwerking, en in de adviesbranche.

 

Anke is gecertificeerd intercultureel trainer & gespreksleider en werkt o.a. voor het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam. 

 

Leven met verschillende culturen loopt als een rode draad door Ankes leven. Ze was altijd nieuwsgierig naar andere denk- en handelswijzen. Anke leefde zowel in de US als in Spanje en houdt enorm van reizen en het ontdekken van andere culturen. Inmiddels is ze al meer dan 20 jaar met een Nederlander getrouwd met wie ze twee zonen heeft.

 

Diversiteit is voor Anke een verrijking en mogelijkheid om van elkaar te leren en onze horizon te verbreden. Haar missie is dan ook om mensen met verschillende achtergronden te verbinden. Vandaar ook onze naam: Dorenbos Connect.

 

Ons netwerk 

Anke werkt samen met verschillende professionele trainers.

Wij zijn lid van: 

logo sietar.jpeg
AHA24x7.png
dnhk.png
bottom of page